Patrijzen op z’n mooist

Arjan de Heer / Geen categorie / / 0 Comments / 3 likes

Toch een van de soorten die bij m’n lievelingsvogels in Nederland horen. Het verborgen leven, de sterke achteruitgang en de schattige look maken het een fascinerende vogel. Vandaag, na eerst wat verloren uurtjes gevogeld te hebben bij Scheveningen besloten we om de patrijzen op de vaste plekken nog even te proberen. Iets wat lang niet altijd lukt, maar de aanhouder wint! Vandaag was het namelijk prijs, eerst genoten van een groepje van 4 vogels, die op een leuke afstand te zien waren.

Patrijs – Grey Partridge
Patrijs – Grey Partridge

Eigenlijk al dik tevreden met deze waarneming, besloten we toch nog even de andere plek te proberen en hoe is het mogelijk, ook die vogels gaven thuis; en hoe! Een groep van 9 vogels gaven op zo’n 10 meter afstand een prachtige show weg. Veruit mijn mooiste waarneming van deze soort ooit!

Patrijs – Grey Partridge

Normaal zie ik deze vogels op een flinke afstand, of vliegen ze vlak voordat ik er bovenop sta, met een boel kabaal op, om vervolgens weer onvindbaar te zijn. Deze vogels werkte zo goed mee en ze gaven een mega voorstelling.

Patrijs – Grey Partridge

De drukkende houding die ze aannemen bij onraad

Patrijs – Grey Partridge

En een paradedansje tot slot (wat stiekem een vlucht was voor een voorbijganger). Bij elkaar een hele flinke goedmaker van het saaie begin van de dag! Zo wil je ze hebben!

Geef een reactie

Deze content mag niet gekopieerd of vermenigvuldigd worden op welke manier dan ook.
%d bloggers liken dit: