Boomleeuweriken, Zwarte Spechten en een te lange titel als ik alles op ga noemen

Arjan de Heer / Geen categorie / / 0 Comments / 1 like

Vandaag de dag doorgebracht op Heidestein, nabij Zeist. Direct bij het uitstappen van de auto was de eerste doelsoort binnen, 2 Zwarte Spechten vlogen baltsend over ons heen, dat is nog eens een start! Later op de dag deze soort nog vele keren gehoord en gezien, vooral het geluid is fantastisch, een geluid voor in een Oerbos.

Geen echt Oerbos maar wel een oer mooi bos!

Dat oerbos-idee werd versterkt door een op de achtergrond roepende Raaf, meerdere baltsende Kleine Bonte Spechten en honderden zingende vogels. Het was echt heerlijk om daar rond te lopen, overal vogels, maar los van dat, alles daar is mooi. ‘t Wordt een eentonig en voorspelbaar verhaal als ik alles ga opnoemen wat mooi was. Er zijn gewoon niet veel woorden die het gehele plaatje goed kunnen beschrijven, maar rust en genieten waren toch wel een groot onderdeel van het geheel! En dat rijmt.

Boomleeuwerik – Woodlark – Lullula arborea

Na een tijdje rond te hebben gelopen in het bos besloten we de wat meer de open delen op te zoeken, waar we werden begroet door de volop baltsende Boomleeuweriken, die met een beetje geduld best wel aardig wilde poseren! Wat mij betrefd de mooiste leeuwerik die in Nederland voor komt!

Boomleeuwerik – Woodlark – Lullula arborea

Bij elkaar hebben we toch best wat leuke soortjes gezien, hieronder een klein lijstje van de leukere soorten die we op konden schrijven.

 • Zwarte Specht
 • Kleine Bonte Specht
 • Raaf
 • Boomklever
 • Havik
 • Roodborsttapuit
 • Glanskop
 • Kuifmees
 • Bokje (erg onverwacht!)
 • Grote Lijster
 • Goudvink

De doelsoortjes waar we op hoopten zijn allemaal gelukt, voor mooie platen van een Zwarte Specht, wat ook een wens van mij is, zullen we nog een keer, en misschien nog wel heel veel keren terug moeten. Maar dat is zeker geen straf! Topdagje!

Geef een reactie

Deze content mag niet gekopieerd of vermenigvuldigd worden op welke manier dan ook.
%d bloggers liken dit: