Cameraloos

Arjan de Heer / Blog / / 1 Comment / 10 likes

“Hopelijk komt hij snel weer terug” sprak ik uit met dat ik het pakketje, met daarin mijn camera, afleverde bij het postkantoor. Als fotograaf, baal ik daar uiteraard wel even van, de ervaring van de afgelopen dagen heeft geleerd dat een foto maken zonder camera niet echt een optie is. Maar ach, ook deze dingen horen er bij. En dan is het de kunst om hier de positieve kant van te zien, want ook hierin zit een positieve kant!

Het geeft namelijk ruimte om even wat anders te doen. Zo heb ik mezelf afgelopen week uitgedaagd een wandkalender te maken voor het snel naderende 2021. Zo gezegd, zo gedaan, binnen enkele dagen, zij het met wat gezonde zelf gecreëerde stress en wat zuchten en steunen staat er nu een product waar ik best een beetje trots op ben!

Drieteenmeeuw

Over die zelf gecreëerde stress: man wat is het lekker om soms even te genieten van gezonde stress, die er uiteindelijk helemaal niet toe doet! Ik vind het soms best fijn om weer wat gezonde stress te ervaren!
Oké, dat was weer een zijspoortje, nu even het doel van deze blog.

De kalender is geproduceerd en inmiddels ook al in de markt, ik hang hem op, jullie ook?
Hieronder een linkje naar de kalender in mijn webshop, met alle informatie erbij. O ja, de verzending is ook nog eens gratis!

“Ga je zonder camera nog wel naar buiten?” Jazeker! Eerlijk gezegd is het soms zelfs nog meer ontspannend. Je geniet van de mooie momenten, zonder je druk te hoeven maken over het zo goed mogelijk vast leggen van die momenten!
Afgelopen twee zaterdagen was ik te vinden op het Zuiderhavenhoofd van Scheveningen.

Steenloper

Heerlijk ontspannend om met een telescoop over zee te turen. Dit leverde als heel gauw de standaard zeesoortjes op, zoals Drieteenmeeuw, Dwergmeeuw, Alk, Zeekoet, Roodkeelduiker, Grote Zaagbek en zo nog even door. Wel saai he, zo’n opsomming zonder plaatje. Gelukkig stonden er in het archief nog wat plaatjes die ik eerder daar gemaakt had, bijvoorbeeld van de daar in de winter altijd aanwezige Paarse Strandlopers en Steenlopers, waarvan de laatstgenoemde zowat over je voeten komt lopen.

Paarse Strandloper

Ook Oeverpiepers zijn er met regelmaat te vinden.

Oeverpieper

Ook was het zien van een aantal Bruinvissen, de kleinste walvisachtige in de Europese wateren, zoals altijd een leuke ervaring. Kortom, ook zonder camera is er buiten genoeg te zien!

Mijn camera komt overigens hopelijk snel weer terug van reparatie, maar zoiets duurt al snel iets langer dan gewenst.

Dat was het weer voor vandaag! Tot de volgende, en vergeet niet een kijkje te nemen in de webshop voor de kalender;)

1 Comment

  1. picpholio  —  30 november 2020 at 15:48

    Beetje jammer dat je de camera niet mee had Arjan, je had anders weer mooie foto’s kunnen maken. Maar zoals je zegt, een dagje zonder kan ook leuk zijn. Gewoon genieten zonder te “jagen”.
    Je kalender ziet er heel mooi uit, proficiat hiervoor.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze content mag niet gekopieerd of vermenigvuldigd worden op welke manier dan ook.
%d bloggers liken dit: