Strabrechtse Heide, zomaar een wild idee

Arjan de Heer / Geen categorie / / 5 Comments / 17 likes

Afgelopen zaterdag werd mij gevraagd of ik meeging naar de Strabrechtse Heide. Naast het onderzoek naar de vermiste Tanja Groen dat daar gehouden wordt, zijn daar nog andere dingen wat mijn aandacht veel meer trekt.

2 slangenarenden hadden besloten daar een aantal dagen te verblijven! Op zich is het fenomeen slangenarend niet meer uniek in Nederland, maar hier komen ze geregeld heel dichtbij. Dat is wel uniek.
Bij uitstek de beste kans tot nu toe voor foto’s van een slangenarend in Nederland.

Hoog op de uitkijk ~ slangenarend

Ik zal even een uitleg geven bij de naam van de vogel. Hou je vast. Deze vogel behoort tot de arenden, en eet slangen. Een geniaal persoon heeft bedacht daar het woord slangenarend van te maken, en dat vind ik nog heel niet zo gek bedacht.

De arenden waren aardig actief, en vlogen regelmatig een rondje. Arenden zien vliegen is altijd indrukwekkend, zeker als ze dichtbij komen. Ik heb 1 keer eerder een slangenarend gezien, in Drenthe, op meer dan 2 km afstand door de telescoop. Dan was dit toch wel een lichte verbetering qua afstand! Ontzettend genoten.

Slangenarend in actie

Op de Strabrechtse Heide bleek als verwacht veel meer te beleven. Ik ga het onthouden als prachtig gebied, en ja ik vind alles prachtig, maar dit was echt dubbel prachtig zeg maar. Insecten in overvloed, levendbarende hagedissen, rugstreeppadden, en vast en zeker nog veel meer! Bijgaand een paar van de mooiste foto’s als bijvangst.

We zagen meerdere keren een levendbarende hagedis, altijd leuk om tegen te komen, zeker als ze ook nog wel even mee willen werken voor een foto! Ook een selfie werd nog gemaakt, altijd leuk om die later terug te krijgen:)

Om bang van te worden…
Portret van levendbarende hagedis met een mooi achtergrondje.
Tengere grasjuffer mocht er ook op.
En ook deze sprinkhaan sloofde zich flink uit ~ Zwart wekkertje

Wat is er toch altijd weer veel moois te vinden buiten!

Voor deze keer was dit ‘m weer, tot de volgende!

Abonneren op mijn blog? Klik op onderstaande knop om geen blog meer te missen.

5 Comments

 1. picpholio  —  17 juli 2021 at 07:42

  Dat is wat je noemt een topdag Arjan ! Wat een geluk dat je die slangenarend te zien kreeg in de Strabrechtse heide. Je beelden zijn prachtig. Ook wat jij noemt “bijvangst” is om van te snoepen.
  De heide is me ook bekend, ik fietste er al een paar keer doorheen maar nog nooit naar toe geweest om op fotojacht te gaan. Groetjes en nog een heel fijn weekend gewenst.

  Beantwoorden
 2. TR  —  17 juli 2021 at 16:16

  Mooi Arjan!

  Beantwoorden
 3. Linda  —  18 juli 2021 at 08:22

  Genoten weer Arjan, van je schrijfkunst en de foto’s

  Groet, Linda

  Beantwoorden
 4. Esmée  —  23 september 2021 at 16:04

  Heeerlijk om te lezen hoe je dit altijd zo goed kan verwoorden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze content mag niet gekopieerd of vermenigvuldigd worden op welke manier dan ook.
%d bloggers liken dit: