Lekker Muisje? Of toch wat gras?

Arjan de Heer / Geen categorie / / 1 Comment / 8 likes

Het heeft weer even geduurd, maar daar is opeens weer een blog.

Geen hoogstaand verhaal, foto’s van enkele maanden oud, maar te mooi om niet te delen!

Om de hoek bij mij broeden ieder jaar wel een aantal paartjes steenuilen. Een fijne uilensoort, alleen al omdat je er ‘s nachts niet voor je bed uit hoeft. Deze uilensoort jaagt in de schemering, en als ze jongen hebben ook geregeld midden op de dag. Dat is fijn, want u moet weten: mijn bed heeft last van verlatingsangst. Of had ik dat al eerder verteld?

Geregeld ging ik afgelopen zomer even kijken, altijd met de auto, omdat vogels een auto minder eng vinden dan een fiets, of misschien ligt het aan mijn fiets dat kan ook. Ze komen als je in de auto zit vaak dichterbij, is mij geleerd.

Het werkte niet echt. Altijd als ik aankwam zat de steenuil ver weg, en als ik weer weg ging zat hij nog net zo ver weg. Jammer!

Steenuil tegen de skyline van Zoetermeer

Na een aantal keren besloot ik op de terugweg naar huis toch even langs te rijden. Met de fiets dit keer. Blijkbaar ligt het niet aan de fiets of de auto, maar gewoon aan geluk. De vogel zat op een tiental meters rustig te dagdromen, en liet ons heerlijk onze gang gaan.

Steenuil op de uitkijk
Hou ook de lucht in de gaten!

Creatief met beelden? Of beelden moeilijk weg kunnen gooien? Ik denk het laatste, deze foto zat al in mijn prullenbak, maar vond ‘t toch net zonde. Dus maar wat anders dan anders.

Toch ga ik zelf liever voor de natuurlijke foto’s het liefst met wat actie. Dat begreep meneer Steenuil wel, en nog geen vijf minuten later laat hij zich naar beneden vallen…

‘Daar loopt er weer een!’
‘3,2,1 NU!’
Nog 2 meter…
Nog 1 meter…

…en komt triomfantelijk weer met een muis boven. Hij kijkt een paar seconden rond, en vliegt dan met zijn prooi naar de al piepende jongen. Een mooi moment, en ook een mooi moment om weer naar huis te gaan.

Raak! Muis en grasspriet, een van de jonge vogels is misschien wel vegetariër.
Nog even showen.
En weg was tie

Dat was weer leuk!

Nog een kleine vermelding: Binnenkort zijn er weer een aantal nieuwe kaarten online: Kerstkaarten, kaarten voor bij de jaarwisseling, en de gewone blanco kaarten. Hou het in de gaten!

Ook ligt er weer een nieuwe kalender bij de drukker! Nog even geduld:)

Dat was het weer voor deze keer, tot de volgende maar weer!

Meer lezen?

Abonneer je via onderstaande knop om geen verhalen te missen!

1 Comment

  1. picpholio  —  23 september 2021 at 19:38

    Wat een schitterende actiefoto’s…. dat noem ik nog eens “op het juiste moment op de goeie plek zijn”.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze content mag niet gekopieerd of vermenigvuldigd worden op welke manier dan ook.
%d bloggers liken dit: