About Me

NATUUR INSPIREERT!

Iedereen heeft wel eens een moeilijke periode in zijn of haar leven, met de meest uiteenlopende oorzaken. Het gaat dan niet om hoe erg het is, of hoe zwaar het is, het gaat er om hoe je er mee omgaat, en wat je er mee doet.

Ik kwam op mijn 14e leeftijd met een harde klap tot stilstand, en was niet meer in staat om mezelf bijeen te rapen. Een moeilijke periode in een gesloten instelling volgde. Na veel hulp en therapie mocht ik soms weer even naar buiten. Ik begon kleine stukken te wandelen, en elk moment die ik buiten kon besteden was het waard. Je leert kleine dingen waarderen. Ik kreeg meer energie, en weer zin om door te gaan. Duidelijk is dat de natuur daar een grote rol in had.

Geboeid door vogels, vlinders, en op een gegeven moment alles wat met natuur te maken heeft ging ik regelmatig op pad. Ik geniet en vergeet de tijd. Er is zoveel te zien. Hoe meer je ziet, hoe meer je erachter komt hoeveel je nog niet gezien hebt. Terug thuis, waar ik nu woon zit mijn hoofd vol. Niet meer met nare dingen, maar vol van de natuur.

Al die kleine momenten wil ik delen. Ik kocht een camera, en vind het heerlijk om te zoeken naar dingen om vast te leggen.

Een zware tas houdt me met beide benen op de grond, een verrekijker, een camera en een kop koffie zijn mijn metgezellen, en samen kunnen we het best gezellig hebben. Samen hebben we prachtige dingen gezien, en ik hoop dat daar nog vele mooie momenten bij mogen komen.

Dankbaar dat ik kan doen wat ik doe.

Tot ziens in het veld.

~ Arjan

 

Wilt u op de hoogte blijven van mijn ervaringen met de natuur? Klik op de onderstaande link om u geheel vrijblijvend te abonneren op mijn blog!

Arjan de Heer background image
Deze content mag niet gekopieerd of vermenigvuldigd worden op welke manier dan ook.
%d bloggers liken dit: